5/8/13

6 PEL·LÍCULES BASADES EN CANÇONS


Una de les històries de Barcelona, nit d’estiu està basada en la cançó: Jo mai mai de Joan Dausà i Els Tipus d'Interès. Per uns moments això em va semblar el colmo de la originalitat, fins que vaig adonar-me que ja no érem els primers...1. Yellow Submarine (George Dunning, 1968)

Basada en la cançó dels Beatles, és la pel·lícula més famosa i, no us vull enganyar, l'única que he vist, de tota aquesta llista (de moment...) 
2. Alice’s Restaurant (Arthur Penn, 1969)

Basada en una cançó d'Arlo Guthrie i com Jo mai mai, protagonitzada pel propi músic.3. Take This Job and Shove It (Gus Trikonis, 1981)

Un gran títol per una cançó/pel·lícula i una frase que desgraciadament en aquest país no estem gaire en condicions de pronunciar: Literalment, "Agafa aquesta feina i fica-te-la pel cul". Composta per David Allan Coe.
4. The Indian Runner (Sean Penn, 1991)

Inspirada en Highway Patrolman de Bruce Springsteen, escrita i dirigida per Sean Penn, i protagonitzada per Viggo Mortensen deu anys abans de deixar-se barba i perseguir hòbbits per Nova Zelanda.
5. Jolene (Dan Ireland, 2008)

Basada en la cançó de Dolly Parton. Primera pel·lícula de Jessica Chastain, que ara, només 5 anys més tard, ja té dues nominacións a l’Óscar (per Criadas y señoras i La noche más oscura). D’això se’n diu llegar y besar el santo.
6. Purple People Eater (Linda Shayne, 1988)

Basada en una cançó de Sheb Wooley, protagonitzada pel Barney Stinson de Cómo conocí a vuestra madre quan tenia 15 anys i per una inquietant criatura peluda amb un sol ull i una banya.


                                                  Per Daniel González, un guionista que escriu però per sort, no canta.

2 comentarios:

  1. Vamos a ver Dani... Te has dejado la número uno tio! "Sufre Mamón" de los Hombres G!! O la maravillosa "la vida es una Tombola" de Marisol!! Por no decir las de Manolo Escobar o... Ojito!! El mismisimo Serrat... Que sí, que hizo una peli titulada "Palabras de Amor". aishhh muy indie poniendo pelis que ni tu ni casi nadie ha visto y te olvidas de las joyitas que tenemos aquí! Abrazos

    ResponderEliminar
  2. Habría que hacer un segundo listado con los títulos patrios ;)

    ResponderEliminar